תפריט הפורומים
  לקהילת אוכל >>
  לפורום אוכל
  אינדקס הקהילה
  גלריית הקהילה
  מאמרי הקהילה
  מאמרים ברשת
  לוח מודעות
  פורומים - ראשי
  מועדון נענע


מאמרי קהילה

ספר מתכוני חצילים של גולשי נענע
    
מתכוניהם הנבחרים של הגולשים נאספו בקפידה. לאחר ניסיונות עם ציונים גבוהים הוחלט להכריז על "ספר מתכוני חצילים" מאחר ורובנו אוהבים ירק זה על כל טעמיו. תהנו .....




חצילים בניחוח מנטה. דוסילה 08:31 12/09/05


3 חצילים בינונייים קלויים על האש
לקלף לרסק עם מזלג.
לקצוץ מעט כוסברה ונענע ומעט פטרוזיליה ו-3 שיני שום מעוכים להוסיף פלפל שחור ומלח מעט שמן ומעט מיץ לימון. לערבב למזוג לצנצנת ולשמור בקירור. בתיאבון


תבשיל חצילים בעגבניות בשכבות דוסילה 08:38 12/09/05


3 חצילים
4-5 עגבניות אדומות ובשלות
2 פלפלים חריפים ירוקים טריים
3 שיני שום פרוסים
פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומלח
שמן לטיגון.
ההכנה:
לפרוס החצילים ולטגן (כמובן לאחר שהומלחו והושרו).
לפרוס העגבניות לחצאי ירח
לפרוס את הפלפלים לרצועות קטנות
לפרוס השום לפרוסות
לטגן הפלפלים בשמן להוסיף השום לטגן מעט, להוסיף העגבניות בשכבה יפה פרוסה ליד פרוסה ולפזר התבלינים על העגבניות (לא לערבב) להמשיך לבשל לריכוך העגבניות לסדר את החצילים מעל העגבניות ולבשל כ-1/4 שעה ומדי פעם להדק החצילים על מנת שיספגו מהרוטב
של התבשיל. לאחר סיום הבישול לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה טריה.



סלט חצילים חריף תמר כ . 09:23 12/09/05



סלט חריף

1 ק"ג גמבה
1 חציל מקולף
1 עגבניה
1 ראש שום מקולף

לטחון הכל במטחנת בשר או במעבד,בפולסים.
לאחר הטחינה להכניס לסיר ולאדות את הנוזלים עד שהכל יבש.
לקרר ולהוסיף - שמן, מלח וצילי גרוס.
להחזיק במקרר.

מקור- אמא שלי.



סלט חצילים במיונז וטחינה **לילי** 17:53 12/09/05


4חצילים קלויים על האש-במחבת ישנה
לרסק אותם ולהוסיף:
3 שיני שום כתושים
פטרוזיליה קצוצה
חצי לימון (לפי הטעם)
מלח,פלפל שחור גרוס טרי

לחצילים עם טחינה להוסיף 2 כפות טחינה

לחצילים עם מיונז להוסיף 2 כפות מיונז
פשוט וטעים מאוד.


סירות חצילים ממולאות בשר ברוטב אדום פיקנטי **ירדנה** 21:54 25/09/05


נהדר לחג
מרשים וטעים טעים

עבודה רבה אך שווה כל ביס

למצרכים:
5 חצילים בינוניים נוטים לקטנים(זה מעין מנת הגשה אישית)

למילוי:
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 ביצה
1 בצל מגורר
4 כפות פירורי לחם או 1.5 פרוסת חלה יבשה מפוררת במעבד מזון.
צרור פטרוזיליה
1 כפית תבלין לקציצות
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה

לערבב את כל מרכיבי המלית ולהשהות במקרר עד שהחצלים והרוטב יהיו מוכנים

בנתיים , לחצות את החצילים לאורכם , להסיר את העוקץ
לסמן חריצים שתי וערב , לחמם שמן בסיר או מחבת כבדים , לטגן מספר שניות 4 שיני שום קצוצות להוציא אותן ולהניח את החצילים על הצד הפנימי, לכסות את הסיר ולטגן על להבה נמוכה כ-10 דקות
להוציא את החצילים ולרוקן בזהירות את תוכנים כך שיישארו 1 ס"מ של בשר מהתחתית.
להניח את החצילים עם הצד עם הקליפה בכלי חסין אש

בנתיים להכין את הרוטב
לגרד בפומפיה גסה 4 עגבניות להניח בסיר רחב עם 1/4 כוס שמן לטגן כדקה , להוסיף את שיני השום שטיגנו , 2כפות רסק עגבניות, 1 כף אבקת מרק עוף , 1 כפית פלפל שחור, חצי כפית צ`ילי גרוס, 1 כפית מלח, חצי כפית אגוז מוסקט ולערבב היטב לטגן עוד דקה
להוסיף 2 כוסות מים להביא לרתיחה
למלא את החצילים בתערובת הבשר , להניח בסיר ולדאוג שהרוטב יכסה אותם , לבשל חצי שעה על אש בינונית

להעביר את החצילים בזהירות לתבנית חסינת אש לפזר את הרוטב בינהם ,לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה להכניס לתנור חם לחום בינוני לחצי שעה נוספת.

בעת ההגשה להניח על צלחת הגשה נאה

להגיש עם אורז לבן. ובתיאבון.



לסלט חצילים משהו משהו לינדוש 08:13 12/09/05


כותרת:מתכון לחצילים מומלץ בחום.
מאת:לינדה
חומרים:
קילו חצילים יפים וקלים.
8.יחידות גמבה.
8.יחידות עגבניות קשות ואדומות.
4.בצלים סגולים בנוניות.
150גרם זיתים מגולענים שחורים או ירוקים.
אופן ההכנה:חותכים את החצילים לקוביות
עם הקליפה מפזרים מלח להורדת המרירות
לטגן אותם בשמן עמוק להניח על מסננת
בנתיים לטגן את הגמבות שלמות וגם את העגבניות.
ואחרי שהכול מתקרר ומסונן היטב אני משאירה עד למחרת ואין זכר לשמן של הטיגון.
מקלפת את העגבניות וחותכת לקוביות קטנות,וגם את הגמבות אותו דבר ,מניחה
בקערה את הירקות שכבה שכבה ומבלי לערבב.מקלפת את הבצל הסגול וחותכת לרצועות דקות מאוד וגם מוסיפה לירקות
ולהוסיף בסוף את הזיתים לקחת כף חומץ
בלסמי עם חצי כף חרדל וכף דבש לערבב
היטב לישפוך מעל הירקות בלי לערבב
בבקשה אחרת הכול מתבלגן.
לפני ההגשה לערבב ולטעום ואם חסר תבלינים כלומר מלח בלבד להוסיף.
ניתן לפזר פיטרוזילה או צנובר וזה מעדן
מלאכים תגידו איך היה אוקי .
זה ניראה הרבה עבודה אבל לא ....
תיקראו לי ואני הכין אין בעיה לינדוש
אוהבת לבשל ולאפות



חצילים ממולאים דוסילה 07:59 12/09/05


חצילים קטנטנים שחורים ויפים
אורז
בשר טחון בקר
בצל קצוץ קטן
2 בצלים גדולים פרוסים
מלח, פש"ג
כף שמן
מעט חוו`יאג למרק
מעט תבלין לקובה
רסק עגבניות
ההכנה:
לרוקן החצילים מתוכן לזרות מלח ולהפוך אותם על מסננת להוצאת הנוזלים.
בקערה לערבב בשר טחון, אורז שטוף, בצל קצוץ דק מאוד, חוויאג למרק, תבלין לקובה, מלח ופש"ג וכף שמן.
את החצילים לשטוף אחרי כמה שעות
ולמלא במלית (לאוהבי הירק ניתן להוסיף פטרוזיליה קצוצה).
בסיר לטגן בצלים גדולים פרוסים ולהניח מעליהם את החצילים הממולאים להפוך תוך כדי הטיגון עם הבצל להוסיף את הרסק עגבניות עם המים עד לגובה החצילים ,פפריקה מתוקה ושאר תבלינים
להביא לרתיחה ולהשאיר על אש קטנה אפשר להכניס אח"כ לתנור על פלטה.
והעיקר שיהיה בתיאבון.
כשאני מכינה את החצילים בדרך כלל אני מניחה מתחתיהם את הבצלים הממולאים דבר שעוזר לחצילים לא להיכרך ולבצלים לקבל צבע אדום שזוף ויפה והכי חשוב טעים. בתיאבון.



חציל ממולא כרוב יעלוק 21:36 11/09/05


כ-15 חצילים קטנטנים(עכשיו בשיא עונתם)
לקטום ראשים
לחרוץ לאורכם חריץ
לבשל במי מלח כ-10 דקות
להעביר למסננת - לניקוז נוזלים
לסחוט את החצילים קלות ובעדינות


המילית
לקצוץ כרבע כרוב לבן דק דק
גמבה קטנה לקצוץ דק
חופן עלי כרפס קצוץ דק

לתבל- מלח, שני שיני שום כתוש
מעט פפריקה חריפה
ושתי כפות חומץ

לעסות את המילית מעט שיחדור התיבול

וכעת למלא כל חציל בכרוב תוך כדי דחיסה קלה

לסדר את החצילונים בכלי איחסון
רצוי מזכוכית
לבזוק מעל מלח ולכסות בחומץ

למקרר- מוכן תוך כשעתים שלוש



סלט חצילים מבושל דוסילה 08:27 12/09/05


2 חצילים
6 עגבניות
2 פלפלים ירוקים חריפים טריים
1 בצל גדול
2 פלפלים צהובים
6 שיני שום
פפריקה מתוקה, פש"ג מעט כמון ומלח
וכף גדושה של רסק עגבניות.
שמן
ההכנה:
לפרוס את החצילים לקלף ולחתוך לקוביות
כן את העגבניות, הפלפלים והבצל לחתוך לקוביות.
לטגן את הבצל והפלפלים ביחד לאחר מכן להוסיף החצילים להמשיך לטגן מעט להוסיף השום הקצוץ והעגבניות להמשיך לבשל אותם בתוספת 1/2 כוס מים עד לריכוך העגבניות, להוסיף התבלינים עם כף רסק ולהמשיך בישול של כ-10 דקות.



ואני הכנתי היום חצילים ככה מימי מי 21:06 11/09/05


4 חצילים קלופים וחתוכים לריבועים
3 עגבניות קלופות וחתוכות
3 שיני שום לקצוץ
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל חריף חצוי לשניים
כפית מלח
כפית גדושה כמון
חצי כוס שמן
כף פפריקה מתוקה אפשר חריפה
כף עריסה

לשים את הפפריקה בתוך כוס השמן לערבב ולהניח דקה או שתיים.
לשים את השמן בסיר להוסיף עגבניות גמבה פלפל חריף, לערבב אחרי 3, 4 דקות להוסיף את יתר התבלינים והעריסה, לערבב להוסיף את החצילים, לערבב ולהוסיף 3 כוסות מים, לבשל בערך חצי שעה, אפשר להשאיר מעט רוטב ואפשר לאדות לגמרי.

יצא מעדן, פעם ראשונה שהכנתי, ושוב מהראש.



סלט חצילים מטמטם..... רויטל .ד 20:27 11/09/05


1. לכו לשוק וקנו 4 חצילים גדולים מסוג בלאדי. אלו חצילים קלי משקל, נטולי גרעינים, בעלי בשר לבן ומתוק, וסימן ההיכר שלהם הוא ה"תחת" המוזר שלהם- יש לו מראה של חריצים, חריצים, מעין "ישבן כפול".

2. רחצו את החצילים וקלפו אותם מקליפתם. חתכו לקוביות גדולות והניחו בקערה שנכנסת למיקרו. הוסיפו 8 שיני שום גדולות וקלופות ו"החביאו" אותן בתחתית הקערה תחת החצילים.

3. הרטיבו את החצילים קלות עם 1/2 כוס מים. כסו את הקערה במכסה של המיקרו ובשלו את החצילים במיקרו עד להתרככות של כל החתיכות (לא במצב של עיסה אלא עד כדי אידוי עדין).

4. כאשר החצילים מוכנים- סננו נוזלים.
הוציאו את שיני השום ומעכו עם כף עץ.
מעכו עדינות גם את החצילים בכף העץ (בשום פנים ואופן לא בכף ברזל!)
החזירו את השום המעוך לקערה.

5. הוסיפו לקערה: חופן נדיב של כוסברה שטופה, מיובשת וקצוצה.
מלח
פלפל שחור
שמן זית
כמון
מיץ מ-2 לימונים טריים
3 כפות אריסה חריפה ביתית טובה.

6. ערבבו והעבירו לכלי אטום. קררו מספר שעות ו...הופ לחסל עם חלה טרייה של שבת!

7. אחרון חביב והכי חשוב: בתיאבון ולבריאות!!!



ריבת חצילים מימי מי 23:41 10/09/05


1 קג` חצילים
1 קג` סוכר
מיץ מחצי לימון
1 סוכר וניל
רבע כפית קינמון
רבע כפית ציפורן

לשטוף היטב, להוריד את העלים מלמעלה, להשאיר את הגבעולים,לחורר עם מזלג,לשים בסיר ולהוסיף מים עד גובה החצילים, להרתיח כ 30 דקות, לסנן, להחזיר לסיר להוסיף את הסוכר, סוכר וניל, ציפורן, קינמון ומיץ הלימון, להביא לרתיחה כשהסוכר נמס, להוריד מהאש. להשאיר עד למחרת בבוקר בצד, ובבוקר להרתיח שוב ולבשל על אש קטנה, לקחת בחשבון כשהריבה חמה היא נוזלית יותר, לא לייבש לגמרי להשאיר מעט נוזלים, כשהיא מתקררת זה יותר סמיך , וגם הריבה מצתמקת.
אני הכנתי בדיוק כך וזה יוצא נהדר. בהצלחה

   

 
עוד ב- nana10
 
ערוצים  Online  אוכל ורק אוכל  אופנה ולייף סטייל  בידור  גיימר  הורדת תוכנות  חדשות  ילדים  ישרא-בלוג    כסף  מוזיקה  מבזקים  פורומים  צ'אט  ברנז'ה  סלבס  ספורט  תחזית מזג אוויר  מיוחדים  בלוג הספורט - קרב 10  אמץ ספורטאי אולימפי  WTF - חדשות מוזרות  לקראת הסכם עם איראן?  אסטרולוגיה  טיפים מרעננים לבית  עולם היופי והשיער  עולם היין  תלתלים: כל הטיפים  שירותים  אימייל  אינדקס אתרים  הורוסקופ  הכוונת לימודים  טבלת קלוריות  לוח הופעות חיות  קופונים ודילים  שליחת קבצים גדולים  מחירוני בעלי מקצוע  משחקים וכיף  משחקים - ראשי  משחקי אקשן  באבלס  בן 10  משחקי בנות  משחקים לילדים  משחקים להורדה  סרטים לקטנטנים  אנגרי בירדס  תוכניות ערוץ 10  גיא פינס  בני ערובה   אמבוש   דוקו 10  הבוקר עם אורלי וגיא  היום שהיה  המגזין  המהדורה המרכזית  צינור לילה    בובה של מדינה  לונדון את קירשנבאום  לילה כלכלי  ערב טוב עם גיא פינס  פנים אמיתיות  צינור לילה  שעת הדרקון  >> כל התוכניות  >> שידור חי 
 
nana10 גם ב-
 
 
כל הזכויות שמורות © Nana10 בע"מ
Video powered by